Окупаційний суд у Криму заарештував адвоката Семедляєва. Раніше російські силовики намагалися його роздягти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Окупаційний суд у Криму заарештував адвоката Семедляєва. Раніше російські силовики намагалися його роздягти

Російський суд в окупованому Криму заарештував на 12 діб кримськотатарського адвоката Едема Семедляєва, якого звинувачують у «непокорі законним вимогам співробітників поліції».

Про це у Facebook повідомила правозахисниця Лутфіє Зудієва.

За її словами, підставою для арешту став один із двох протоколів, які в четвер вранці склав стосовно Семедляєва співробітник так званого центру боротьби з екстремізмом (центр «Е») Руслан Шамбазов.

Крім того, як повідомила Зудієва, на дружину адвоката Ельвіну Семедляєву просто біля будівлі «суду» співробітники поліції склали протокол за «порушення правил паркування» із санкції Шамбазова.

25 жовтня стало відомо, що в Сімферополі в так званому Центральному відділі поліції № 3 силовики намагалися роздягти Едема Семедляєва та Назима Шеіхмамбетова, які захищають права фігурантів червоногвардійської справи «Хізб ут-Тахрір». Адвокати відмовилися, через що на них склали адмінпротокол через непокору «правоохоронним органам».

  • Учасників «Червоногвардійської групи» затримали 14 лютого 2019 року за підозрою в тероризмі. 3 листопада 2020 року суд засудив фігурантів справи Рустема Емірусеінова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва — до 12 років, Арсена Абхаірова — до 13.
  • 25 жовтня вранці в окупованому Сімферополі під будівлею підконтрольного росіянам Кримського гарнізонного суду затримали понад 10 кримських татар і журналістів.