В окупованому Криму силовики під «судом» затримали кримських татар і журналістів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В окупованому Сімферополі під будівлею підконтрольного росіянам Кримського гарнізонного суду затримали понад 10 кримських татар і журналістів.

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

У суді сьогодні, 25 жовтня, проходить апеляція у справі «Червоногвардійської групи» Хізб ут-Тахрір.

Люди прийшли як слухачі, але їх на засідання не допустили. Біля будівлі суду від самого початку чергували силовики, а після оголошення поліцейського в рупор про дію «режиму підвищеної готовності» людей стали затримувати. Силовики в камуфляжі грубо заштовхали людей і журналістів у заздалегідь підігнаний автобус.

Заповнений тісний автобус виїхав у напрямку поліцейського відділення. Серед затриманих — координатор «Кримської солідарності» Ділявер Меметов.

Уже після затримання суд задовольнив клопотання про допуск слухачів і дозволив запросити пʼятьох людей до зали, але багато хто цього рішення не дочекався через дії силовиків.

  • Учасників «Червоногвардійської групи» затримали 14 лютого 2019 року за підозрою в тероризмі. 3 листопада 2020 року суд засудив фігурантів справи Рустема Емірусеінова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва — до 12 років, Арсена Абхаірова — до 13.