Естонія стала другою країною ЄС, яка не закрилась для українців

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Естонія стала другою країною Європейського Союзу, яка не закрила свої кордони для українців попри рекомендацію ЄС.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив 10 листопада у Twitter.

Наразі в Естонію дозволений вʼїзд тим українцям, які завершили вакцинацію такими препаратами: Pfizer, AztraZeneca/Vaxzevria та CoronaVac. Від моменту останнього щеплення має пройти не більше року.

Якщо вакцинації немає, то треба за 72 години до в’їзду зробити ПЛР-тест або за 48 годин експрес-тест на антитіла. Також такі люди повинні відсидіти на самоізоляції 10 днів.

Плануючи подорож, краще перевіряти актуальний режим вʼїзду до країн на карті від МЗС, а також на сайті уряду Естонії.

Пізніше стало відомо, що і Хорватія залишається відкритою для українців. Умови вʼїзду: за 72 години до в’їзду зробити ПЛР-тест або за 48 годин експрес-тест на антитіла, або вакцинація препаратами, які схвалені у ЄС (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm). Також можна вʼїхати, якщо одужали від коронавірусу: для цього треба показати або довідку про одужання, або позитивний результат ПЛР-тесту, що підтверджує, що людина одужала (тесту має бути понад 11 днів).

  • 9 листопада 2021 року через погіршення в Україні ситуації із коронавірусом Європейський Союз виключив Україну із «зеленого» списку. Однак остаточне рішення кожна країна має ухвалювати окремо. Першим не закриватись для українців вирішив Кіпр.