«Це можна порівняти з падінням Ескобара». У Колумбії затримали найбільш розшукуваного наркобарона країни

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Поліція Колумбії затримала лідера найбільшого наркокартелю країни «Клан затоки» Дайрі Антоніо Усугу на прізвисько «Отоніель».

Про це пише BBC.

Про його затримання у відеозверненні оголосив президент Колумбії Іван Дуке. «Це найсерйозніший удар по наркоторгівлі в нашій країні в цьому столітті. Цей удар можна порівняти тільки з падінням Пабло Ескобара в 1990-х роках», — заявив президент Колумбії. Операція проводилася спільно з армією і авіацією, під час неї загинув один з правоохоронців. 50-річного Дайрі Усугу затримали в департаменті Антіокія на північному заході Колумбії, недалеко від кордону з Панамою.

Усуга вважався найбільш розшукуваним наркобароном Колумбії. Місцева влада обіцяла винагороду в розмірі $800 тисяч за інформацію про його місцеперебування, США призначили нагороду у $5 мільйонів. Затриманому наркобарону загрожує екстрадиція до США.

«Клан затоки» вважається наймогутнішим злочинним угрупованням Колумбії. Він займається контрабандою наркотиків і людей, незаконним видобутком золота і здирництвом. «Клан затоки» контролює багато маршрутів постачання наркотиків.

  • У Мексиці суд засудив лідера одного з найбільших наркокартелів країни «Хуарес» 58-річного Вінсента Каррільо Фуентеса до 28 років позбавлення волі. Його визнали винним у торгівлі наркотиками і організованій злочинності.
  • У січні в Нідерландах заарештували одного з найбільш розшукуваних злочинців у світі — наркобарона Це Чи Лопа. Він громадянин Канади і китаєць з походження, очолює фірму «Компанія», що домінує на азіатському ринку нелегальних наркотиків.