Бойовики на Донбасі поранили українського військового, ще один отримав бойову травму

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Протягом доби бойовики на Донбасі девʼять разів обстріляли українські позиції, унаслідок чого один боєць ЗСУ отримав поранення.

Про це пише пресцентр ООС.

Неподалік Золотого-4 ворог двічі вів вогонь з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

В напрямку Красногорівки найманці стріляли з мінометів калібру 120 мм та артилерії калібру 100 мм, а в бік Катеринівки — з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Позиції ЗСУ в районі Новолуганського противник обстріляв двічі, використовуючи великокаліберні кулемети та ручні протитанкові гранатомети, а біля Новозванівки ворог застосував протитанковий ракетний комплекс.

Поблизу Луганського обстріл вівся зі станкових протитанкових гранатометів.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, ще один зазнав бойового травмування. Воїни перебувають у лікарні, їхній стан задовільний.

Щоб змусити противника припинити вогневу активність, наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

  • Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року — після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».
  • Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набула чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню». Вона й досі формально чинна, попри численні порушення її російськими гібридними силами.
  • 1 жовтня бойовики під час обстрілу поранили двох військових ЗСУ. Вони перебувають у лікарні. Стан здоров’я одного пораненого — середньої важкості, іншого — задовільний.