Бойовики на Донбасі поранили одного українського військового

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Протягом доби бойовики на Донбасі шість разів обстріляли українські позиції, унаслідок чого один боєць ЗСУ отримав поранення.

Про це пише пресцентр ООС.

«Упродовж поточної доби зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», — йдеться у повідомленні.

Пораненого військового вже доставили до лікарні. Він перебуває у важкому стані. Бійці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь.

  • Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року — після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».
  • Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набула чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню». Вона й досі формально чинна, попри численні порушення її російськими гібридними силами.
  • 1 жовтня бойовики під час обстрілу поранили двох військових ЗСУ. Вони перебувають у лікарні. Стан здоров’я одного пораненого — середньої важкості, іншого — задовільний.