Американський регулятор підтвердив, що автопілот Tesla непричетний до резонансної аварії в Техасі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Американський регулятор підтвердив, що автопілот Tesla непричетний до резонансної аварії в Техасі

Tesla Model S 2019 роки після ДТП

National Transportation Safety Board

Національна рада з безпеки на транспорті США опублікувала звіт про розслідування аварії 2021 року в Техасі, коли нібито через автопілот Tesla Model S в ДТП загинули двоє чоловіків.

Регулятор дійшов висновку, що поліція помилилася — під час аварії за кермом Tesla була людина. Це ж стверджували в самій компанії та Ілон Маск.

За попередніми результатами, сидіння водія і пасажира були зайняті, а ремені безпеки пристебнуті під час аварії. У момент аварії Tesla рухалася зі швидкістю 107 км/год, а педаль прискорення була втиснула на майже 99%. Кермо після аварії було сильно деформоване через удар, що вказує на наявність водія в момент ДТП.

Регулятор поки не встановив причини аварії, але за підсумками розслідування випустить рекомендації для безпілотних автомобілів.

  • 17 квітня в Техасі авто Tesla врізалося в дерево і загорілося, внаслідок чого загинули двоє чоловіків. Поліція повідомила, що жоден з них не перебував за кермом. Автомобіль їхав вночі на високій швидкості, але раптом зʼїхав з дороги. Загиблим чоловікам було 59 і 69 років.
  • Після аварії Ілон Маск написав в Twitter, що автопілот не був увімкнений, а функцію, яка дозволяє технології повністю перебрати управління, власник не купував.
  • Влада США після цього почала розслідування, а у Tesla стали дешевшати акції.