Кабмін спростив правила використання додатку «Вдома» — селфі більше не потрібні

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку відстеження проходження самоізоляції осіб, які повернулися з-за кордону. Зокрема, вони змінили правила використання додатку «Вдома».

Про це інформує віце-премʼєр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він наголосив, що додаток треба встановлювати лише на 72 години до того моменту, поки особа не зробить ПЛР або тест на антиген. Також більше не потрібно регулярно проходити контроль за даними геолокації і робити селфі.

Тобто тепер після реєстрації у додатку потрібно зробити тест впродовж 72 годин, після цього у додатку має підтягнутися негативний результат тесту, який обов’язково треба зробити в лабораторії, верифікованій МОЗ. Після цього додаток можна видалити. Якщо ж результат позитивний — потрібно звернутися до свого сімейного лікаря.

«Якщо людина не захоче встановлювати застосунок, то доведеться пройти 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в’їзді», — додав віце-премʼєр.

Нагадаємо, з 5 серпня почали діяти нові правила перетину державного кордону і проходження самоізоляції особами, які перетинають український кордон. Якщо громадянин України не пройде повний або частковий курс вакцинації під час перетину кордону, то йому пропонують встановити додаток «Вдома».

  • В Україні за добу 20 жовтня від коронавірусу померла рекордна кількість людей — 546. Вакцинували від нього також рекордну кількість людей — 251 254. Загалом станом на 21 жовтня в Україні обидва щеплення отримали 6 743 615 людей.
  • Наразі у «червоній» зоні перебувають Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська та Херсонська області. З 23 жовтня у цій зоні буде і Сумська область.