В Україні оновили додаток для самоізоляції «Вдома», зокрема збільшили час для фото

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Україні оновили додаток для самоізоляції «Вдома», зокрема збільшили час для фото

skaman306 / Getty Images

В Україні оновили додаток для самоізоляції «Вдома» — додали нові функції. Наприклад, можна буде попередити про контактних осіб.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоровʼя Олексій Кучер, цитує пресслужба МОЗ у Facebook.

«Є можливість проінформувати про контактних осіб — це для того, щоб вони так само пішли на самоізоляцію і зберегли своє здоровʼя і здоровʼя оточуючих. Там вже запускається відповідна система з ними, тобто вони так само встановлюють додаток, ми про це знаємо, і починається процес самоізоляції», — пояснив Кучер.

Серед інших нововведень, які зʼявилися у додатку «Вдома»:

  • таймер на 24 години для того, щоб прибути на місце самоізоляції;
  • наявність дії «Покинути місце самоізоляції»;
  • час для фото в місці самоізоляції збільшать з 15 до 20 хвилин;
  • нагадування в разі непроходження верифікації надходитимуть кожні 4 хвилини.

Також зʼявилась функція перевірки симптомів і аналітика щодо COVID-19 по регіонах.

Нагадаємо, додаток «Вдома» через селфі з геолокаціями контролює, як люди дотримуються правил самоізоляції. Самоізоляції потребують люди, які повернулись з-за кордону, контактували з хворими на коронавірус або самі хворіють.

Таку людину медики реєструють у спеціальній інформаційній системі. Після цього на мобільний телефон користувача надсилають повідомлення з посиланням для встановлення програми.

Протягом 14 діб людині буде приходити до 10 повідомлень на день з нагадуванням зробити селфі. Фото, які людина надсилатиме, будуть перевіряти на відповідність за допомогою штучного інтелекту.

  • Міністерство цифрової трансформації 30 липня запустило бета-тестування мобільного додатка «Дія 2.0». У новій версії буде ідентифікація особи за штрих-кодом.