Мінцифри розповіло про додаток для контролю самоізоляції «Дій вдома»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Додаток «Дій вдома» буде через селфі із геолокаціями контролювати, як люди дотримуються правил самоізоляції. Про це повідомляє пресслужба міністерства цифрової трансформації .

Додаток розрахований на людей, яких лікарі віднесли до категорії тих, що потребують самоізоляції. Це люди, які повернулись з-за кордону, контактували з хворими на коронавірус або самі ним хворіють.

Таку людину медики реєструють у спеціальній інформаційній системі. Після цього на мобільний телефон користувача надсилають sms-повідомлення з посиланням для встановлення програми.

Протягом 14 діб людині буде приходити до 10 push-повідомлень на день із нагадуванням зробити селфі. Фото, які людина надсилатиме, будуть перевіряти на відповідність за допомогою штучного інтелекту.

  • Раніше міністр Федоров розповідав, що під час фотографування буде включатися геолокація. Якщо буде порушено режим карантину, а невикористання додатка по суті буде порушенням режиму карантину, вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно буде заплатити.