В Італії поліція водометами розігнала демонстрантів. Вони вимагали скасувати обовʼязкову вакцинацію проти COVID

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

В італійському порту Трієст люди знову вийшли на протест, вимагаючи скасування «зеленого паспорта», який засвідчує вакцинацію та стає пропуском на робоче місце. Поліція розігнала людей струменем води.

Про це інформує італійський телеканал Sky TG24.

Протестувальники зібралися біля одного з в’їздів до порту Трієста, вони сіли на дорозі і вигукували гасла: «Такі, як ми, не здаються» та «Свобода».

Для розгону демонстрантів поліція застосувала водомети і сльозогінний газ. Деякі протестувальники закликали до подальших акцій протесту на вулицях міста.

Відтак у Венеції, Равенні, Генуї також пройшли подібні демонстрації. Працівники італійських портів ще з 15 жовтня обіцяли проводити масштабні акції протесту. У цей день в Італії набуло чинності зобовʼязання надавати «зелений паспорт» на робочому місці.

Утім, 15 числа акція пройшла мирно та не була тривалою. Більшість працівників порту Трієста, а також інших портів продовжили роботу, аби зберегти заробітну плату.

Протестувальники наголошують, що вони не є противниками вакцинації, їм просто не подобається метод примусу до неї, мовляв, це суперечить конституції.

В Італії з 15 жовтня влада запровадила обовʼязкову вакцинацію від коронавірусу для працівників усіх сфер, які повинні мати «зелену перепустку». Ідеться про працівників як державних, так і приватних організацій. «Зелена перепустка» дає доступ до робочого місця, відтепер це правило поширюється на всю країну та стосується всіх компаній.

Якщо у людини не буде цієї перепустки, то її просто не допустять на робоче місце. Такі працівники вважатимуться безпричинно відсутніми. Пʼять днів таких «пропусків» надає роботодавцеві право звільнити працівника. Допуск людини в офіс без вакцинації карається штрафом від €400 до €1 000.

  • З початку літа кількість госпіталізацій із коронавірусом в Італії неухильно скорочується. З моменту спалаху епідемії в лютому 2020 року в Італії зареєстровано 131 274 смерті, що є другим за величиною числом жертв в Європі після Британії і девʼятим у світі. На сьогодні у країні зареєстровано 4,7 мільйона випадків коронавірусу.