Сейм Польщі ухвалив рішення про будівництво стіни на кордоні з Білоруссю. На це витратять €350 млн

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Сейм Польщі ухвалив рішення про будівництво на кордоні з Білоруссю стіни для захисту від нелегальної міграції.

Про це повідомляє PolsatNews.

Орієнтовна вартість будівництва становить 1,6 мільярда злотих (€350 мільйонів). З них 115 млн злотих (€25 млн) витратять на технічне оснащення стіни. Кошти виділятимуться з державного бюджету.

Загальна протяжність польсько-білоруського кордону становить 418 км. Міноборони Польщі з середини вересня будує на кордоні паркан з колючого дроту висотою 2,5 метра. Понад 80 км із запланованих 180—190 км вже встановлено.

9 жовтня 739 нелегалів спробували незаконно перетнути кордон між Польщею і Білоруссю. Це стало рекордним показником за один день (попередній рекорд був 473). За даними прикордонного відомства Польщі, з серпня було припинено близько 16 тисяч спроб незаконного перетину польсько-білоруського кордону, з них 5 тисяч — у жовтні. Багато з тих, хто намагається перетнути польський кордон — це вихідці з Афганістану та Іраку.

  • 4 жовтня Парламент Білорусі ухвалив законопроєкт про зупинення дії Угоди про реадмісію з Європейським Союзом.
  • У Польщі та країнах Балтії за останні місяці спостерігається сплеск мігрантів, що прибувають з Білорусі (імовірно, у країні їх пропускають, щоб помститись за санкції ЄС). У відповідь на потік мігрантів Литва почала будувати стіну на кордоні з Білоруссю, а Польща вперше за 30 років посилила охорону кордону з країною.