На території родинного маєтку принцеси Діани знайшли сліди поселення неандертальців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У фамільному маєтку принцеси Діани археологи знайшли оброблені частини морських мушель, яким щонайменше 40 тисяч років. Учені вважають, що це свідчить про наявність у цьому місці поселення неандертальців.

Про це пише Ancient Origins.

Маєток Діани розташований на північний захід від центру Лондону. Спочатку на його території сподівалися знайти місце середньовічного селища, яке покинули після чуми у XIV столітті. На наявність такого поселення вказував покійний граф Спенсер, батько Діани. Він вважав, що поселення розташоване за 914 метрів на захід від їхнього маєтку.

Однак група археологів під керівництвом виконавчого директора IDA Роджера Мішеля — однокурсника Чарльза Спенсера, брата нинішнього графа Спенсера, виявила свідчення поселення часів палеоліту, яке було домом для групи неандертальців. Вуглецеве датування різьблених мушель, виявлених на цьому місці, свідчить, що їм не менше ніж 40 тисяч років.

  • У Гібралтарі в печері науковці виявили кімнату, якій не менше ніж 40 тисяч років, там раніше жили неандертальці. Ця знахідка може привести до революційних відкриттів про їхній спосіб життя.
  • Археологи зʼясували, що лінії в печері в Іспанії залишили неандертальці понад 60 тисяч років тому. Дослідження також показало, що пігмент застосовувався в різний час, іноді з інтервалом понад 10 тисяч років. Тобто покоління неандертальців з часом повернулися на це місце, щоб зробити символічні написи.
  • Пошкодження на кістках наших далеких родичів — неандертальців, знайдених у Іспанії, свідчать про те, що ці давні люди переживали люті морози, впадаючи у сплячку, як це роблять ведмеді, кажани чи їжаки.