Рада закликала Європарламент визнати перспективу членства України в ЄС

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Верховна Рада ухвалила звернення до Європейського парламенту та парламентів країн-членів ЄС. У цьому зверненні нардепи закликають визнати перспективу членства України в Євросоюзі.

Про це пише пресслужба українського парламенту.

За відповідне рішення проголосували 304 нардепи. Звернення не підтримали лише нардепи із ОПзЖ.

«У заяві Верховна Рада України підтверджує стратегічний курс України на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі, закріплений в Конституції України та закликає до визнання перспективи членства України в ЄС відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз», — зазначили у Раді.

  • 10 лютого Європейський парламент ухвалив доповідь щодо стану реалізації угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У ній йшлося, що офіційний Євросоюз не визнає перспективу членства України в ЄС, не бажаючи давати надію на її швидкий вступ до блоку. Адже найближчим часом ані Україна, ані ЄС не будуть до цього готові. Натомість Європарламент дотримується думки, що українцям потрібно дати мету, якої можна прагнути.
  • У травні Україна, Молдова та Грузія заснували новий формат співпраці під назвою «Асоційоване тріо». Вони будуть спільно займатися євроінтеграцією задля вступу в ЄС у майбутньому.