Прогноз погоди: синоптики очікують на початку жовтня «осіннє тепло» та нічні заморозки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Прогноз погоди: синоптики очікують на початку жовтня «осіннє тепло» та нічні заморозки

Artur Aleksanian / Unsplash

На початку жовтня в Україні очікується помірна погода, найтепліше буде на Закарпатті та півдні країни.

Про це повідомляє Sinoptik.ua.

1 жовтня у цих регіонах очікується до +23 °С, на решті території вдень від +13 °С до +17 °С. У вихідні потеплішає на один-два градуси. З 1 по 3 жовтня по всій країні, крім заходу, очікуються нічні приморозки.

У західних областях України в пʼятницю та суботу пройдуть локальні дощі. Температура повітря сягатиме +17 °С, у високогірʼї Карпат до +15 °С. Хмарність до понеділка стане мінімальною.

На сході країни очікуються нічні заморозки. У Донецькій області прогнозують заморозки до -1 °С в повітрі та зниження температури на поверхні ґрунту до -5 °С. У Луганській та Харківській областях очікуються сильні заморозки в повітрі, до -5 °С. Удень стовпчик термометра покаже максимальну температуру +15 °С. У понеділок денна температура зросте до +17 °С.

У південному регіоні початок жовтня буде сонячним і теплим. 1—3 жовтня очікувана температура повітря до +17 °С. У понеділок зʼявиться хмарність, температура дещо знизиться. У перші дні жовтня вночі та вранці можливі заморозки (до -1 °С в повітрі).

У центральній частині країни жовтень почнеться сонячною погодою, удень +15...+16 °С. Але вночі та вранці можливі заморозки до -1 °С в повітрі, до -5 °С на ґрунті. Очікується мінлива хмарність і слабкий вітер східних напрямків.

На півночі України на початку жовтня стовпчик термометра покаже максимально +15 °С. Очікується слабкий вітер. Уночі та вранці вірогідні сильні заморозки, до -5 °С у повітрі.

У Києві 1 жовтня прогнозують ясну погоду. Удень максимальна температура повітря становитиме +14 °С, вночі — заморозки до -1 °С в повітрі. У вихідні — невелика хмарність, удень +14 °С, уночі +5 °С, можливі заморозки. На початку робочого тижня очікується сонячна погода, температура повітря до +15 °С.