«Плівки Медведчука»: окружний адмінсуд почав розглядати позов Порошенка до Bihus.Info

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Плівки Медведчука»: окружний адмінсуд почав розглядати позов Порошенка до Bihus.Info

Палінчак Михайло / УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва почав розглядати позов лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка проти журналістів-розслідувачів Bihus.Info. У ньому Порошенко вимагає оприлюднити так звані «плівки Медведчука» у первісному вигляді.

Про це у Facebook написав адвокат пʼятого президента Ігор Головань.

«Bihus.Info – відповідач в адміністративному процесі. Після багатомісячних «танців з бубном» українська «адміністративна Феміда» вимушено відкрила провадження в адміністративній справі за нашим позовом до Bihus.Info (справжнє найменування – Громадська організація «Том 14»), де ми вимагаємо оприлюднення так званих «плівок Медведчука» у їх первісному вигляді», – написав адвокат.

Він наполягає, що оприлюднені журналістами записи є змонтованими. Також адвокат вважає, що суд на етапі відкриття провадження суд намагався «захистити» Bihus.Info, залишаючи позовну заяву без руху.

«Мало того, вже на етапі відкриття провадження в адміністративній справі суд висловив дуже цікаві позиції про те, що: розгляд справи не становитиме жодного суспільного інтересу; хоч Бігус і натякав, що «плівки» писало СБУ, суд вирішив, що справа прав і обов’язків СБУ не стосується, а тому СБУ не варто залучати як третю особу; перекрутивши наше клопотання про витребування доказів, кинув Bihus.Info «рятівне коло», запросивши інформацію про те, чи є Bihus.Info розпорядником «плівок Медведчука», – повідомив Головань.

  • 13 червня журналісти проєкту Bihus.Info опублікували всі 36 годин записів «плівок Медведчука». На плівках є записи його розмов з високопоставленими чиновниками Кремля і так званими представниками невизнаних республік «ДНР» та «ЛНР».
  • Загалом журналісти з 17 травня опублікували чотири відео із записами «плівок Медведчука». У першій частині Медведчук нібито розповідав адміністрації Путіна і бойовикам про контакти з Порошенком, у другій історія про те, як Медведчук отримав нафтопродуктопровід «Самара — Західний напрямок», який намагаються повернути у власність держави; у третій — як Медведчук вмовляв Порошенка купувати вугілля в бойовиків. В останньому випуску «плівок Медведчука» той розповідає росіянам, що вмовив Порошенка пом’якшити вимоги щодо поставок газу з боку України.