The Washington Post: Щеплених вакциною «Супутник V» не пустять до США

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

З листопада до США не можна буде вʼїхати іноземним громадянам, вакцинованим від коронавірусу препаратами, які не схвалила Всесвітня організація охорони здоровʼя або американська влада. Зокрема, це стосується російської вакцини «Супутник V».

Про це пише The Washington Post.

Видання зазначає, що раніше, під час пандемії, для росіян не було обмежень на вʼїзд у США. Їм були потрібні лише віза і негативний тест на COVID-19. The Washington Post звертає увагу, що від нового правила постраждають не тільки жителі Росії, але й деяких інших країн, яким Москва постачала вакцини.

«Супутник V» схвалений в 70 країнах, в яких загалом проживають понад 4 мільярди людей. Усього у світі закуплено близько 448 мільйонів доз російського препарату.

  • 16 вересня ВООЗ призупинила схвалення російського препарату через те, що під час інспекції однієї з фабрик, повʼязаних з випуском «Супутника V», фахівці не виявили «відповідності належним практикам виробництва».
  • 4 березня Євросоюз почав розгляд російської вакцини «Супутник V» в прискореному режимі. Однак в європейському регуляторі сумніваються в ефективності цієї вакцини. Там зазначають, що даних для її визначення недостатньо, і називають препарат «російською рулеткою».
  • Медичний журнал The Lancet опублікував результати третьої фази випробувань препарату «Супутник V». Вакцина виявилася ефективною на 91,6%, раніше її творці заявляли про 95%.