«Україна має залишитися транзитером газу». Переможець виборів у Німеччині Шольц прокоментував запуск «Північного потоку — 2»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Лідер партії соціал-демократів, які перемогли на виборах у Німеччині, Олаф Шольц заявив, що Україна повинна залишатися транзитером газу після запуску газопроводу «Північний потік — 2».

Про це він заявив на пресконференції 27 вересня, пише Die Welt.

«Що стосується трубопроводу, будівництво якого завершено, то важливо, щоб усі враховували гарантії, які повʼязані з його роботою. До гарантій відноситься те, що Україна має залишатися транзитером», — сказав Шольц.

За його словами, запуск газопроводу також не має створити проблем із забезпеченням газом країн Східної Європи. Шольц наголосив, що Німеччина «доклала значних зусиль» для надійності цих гарантій.

  • У Німеччині оприлюднили офіційні результати голосування на парламентських виборах — перемогу здобула Соціально-демократична партія (СДПН) та її представник Олаф Шольц — 25,7% голосів або 206 місць. Блок Християнсько-демократичного і Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) на чолі з Арміном Лашетом набрав 24,1% — 196 місць. Шольц вже заявив, що не планує створювати коаліцію із партією Меркель — блоком ХДС/ХСС.
  • Також у парламенті будуть партія «Союз-90/Зелені», «Вільна демократична партія» (ВДП), «Альтернатива для Німеччини» та «Ліва партія».