Die Zeit: Німеччина запропонувала США мільярдну угоду, щоб уберегти «Північний потік — 2» від санкцій

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Die Zeit: Німеччина запропонувала США мільярдну угоду, щоб уберегти «Північний потік — 2» від санкцій

Nord Stream 2 / Aксель Шмидт

Німецька влада запропонувала США мільярдну угоду, щоб запобігти введенню американських санкцій проти газопроводу «Північний потік — 2».

Про це пише видання Die Zeit.

За даними ЗМІ, 7 серпня міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц направив листа своєму американському колезі Стівену Мнучіну із відповідною угодою. До цього він озвучував її усно.

У листі німецький уряд заявляє, що готовий профінансувати будівництво двох спеціальних терміналів для прийому американського скрапленого газу в портах Брюнсбюттель та Вільгельмсгафен. Загальна вартість сягатиме близько мільярда євро.

В обмін на цю пропозицію Німеччина просить США не вводити нові санкції проти спільного із Росією газопроводу «Північний потік — 2».

  • Російський морський трубопровід «Північний потік — 2» готовий майже на 93%. Подальшому будівництву заважають санкції США. Якщо трубопровід добудують, Росія отримає можливість постачати свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. Це призведе до втрати Україною доходів від транзиту газу, що становлять декілька мільярдів доларів на рік.