У Харківській області 99% госпіталізованих дітей інфіковані штамом «Дельта»

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У Харківській області серед усіх пацієнтів, які наразі перебувають у лікарнях, лише 4% пройшли вакцинацію від коронавірусу, завдяки чому в них хвороба проходить у легкій формі.

Про це на брифінгу заявив глава департаменту охорони здоровʼя ОДА Максим Хаустов, пише Укрінформ.

За його словами, у дитячій інфекційній лікарні лікуються 127 дітей, а сама медустанова заповнена на 43%.

«У 99% — штам «Дельта». Справді, у цього штаму така особливість, що багато хворих — діти», — підкреслив Хаустов і додав, що наочно бачить, як вакциновані пацієнти легше долають хворобу.

«Серед усіх хворих, які перебувають у лікарнях зараз, приблизно 4% вакциновані. Вони легше переносять захворювання. І, за словами лікарів, відрізняється перебіг хвороби. У невакцинованих — стрімке наростання побічних ускладнень», — резюмував глава ОДА.

Директор обласної клінічної лікарні Володимир Ярош, який теж був присутній на брифінгу, заявив, що в його закладі зараз є 153 пацієнти за наявності 240 ліжок. З цього числа 16 осіб пройшли вакцинацію, тільки в одного з них спостерігається ускладнення хвороби.

  • З четверга, 23 вересня, на всій території України буде встановлений «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.
  • 13 вересня уряд вніс зміни до постанови про карантин в Україні. Зміни передбачають, що COVID-сертифікати будуть двох видів («жовтий» та «зелений») і міститимуть інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. «Жовтий» сертифікат міститиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» — про повний курс вакцинації.