«Нова газета» опублікувала відео схеми «голосування» на виборах до Держдуми Росії від імені жителів «ЛНР»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Видання «Нова газета» опублікувало відео, на якому невідомий чоловік на російському порталі «Держпослуги» голосує за списком від імені жителів окупованої Луганській області за путінську «Єдину Росію».

У 16-хвилинному ролику чоловік заходить в акаунти жителів самопроголошеної «ЛНР» і планомірно голосує замість людей за «Єдину Росію». Він використовує логіни і паролі людей, які містяться в окремому файлі. На відео він говорить, що проставляє голоси тому, що так сказали «на нараді».

Зі слів чоловіка зрозуміло, що голосував він 17 вересня — в перший день виборів. «Перший день електронного голосування, електронний звіт Алчевського центру культури і творчості для виборчої комісії», — каже чоловік.

Сам ролик, як зазначає видання, був опублікований 18 вересня на YouTube-каналі «Вибори в ЛНР 2021» з двома підписниками.

Видання «Медуза» паралельно опублікувало матеріал про те, як жителів «ДНР» і «ЛНР» возять в Ростовську область на голосування за партію Володимира Путіна. Ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін заявив, що тільки за його розпорядженням для голосування в РФ виділили 825 автобусних рейсів і 12 поїздів.

При цьому багатьом із прибулих на вибори видавали паспорти Росії прямо перед голосуванням.