«Перехрестіть хворого». Ексміністр Аваков звернувся до президента з проханням звільнити спікера ТКГ Арестовича

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков уперше після відставки з посади опублікував у соціальних медіа допис політичного спрямування, порадивши Офісу президента звільнити Олексія Арестовича з посади спікера ТКГ.

Він прикріпив відео з уривками виступу Арестовича, де той говорить, що «АТО — це курорт для хлопчиків». Зазначимо, що відео, яке опублікував ексміністр, датоване ще 2017 роком.

Аваков зазначив, що це відео він отримав від товариша, який є військовослужбовцем. Ексміністр пояснив, що ніколи не роздає порад, коли його про це не просять, але слова спікера ТКГ викликали у нього вкрай негативну реакцію.

«Шановний Офіс президента, навіть, якщо ніхто з вас не віруючий, зберіть пальці в знамення — перехрестіть хворого — потім себе — і пошліть цього персонажа... подалі. Не підставляйте країну і президента», — зазначив Аваков і додав, що всі висловлювання Арестовича, зокрема про перейменування України на Русь-Україну, лягають тінню на Офіс президента.

Колишній міністр також назвав Арестовича «самозакоханим пустоцвітом» і «мерзотником», який «зі смішком говорить поміж іншим про загибель на війні наших солдатів».

«Люди дадуть цьому оцінку. А ось чи може такий персонаж представляти Україну в різних офісах і організаціях — питання не до суспільства. Упевнений, що реакція керівників країни після перегляду цього ролика буде негайною», — резюмував Аваков.

Через кілька хвилин радник керівника Офісу президента та речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив, що колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков почав політичний сезон, опублікувавши старе відео його слів про АТО.

«Арсен Борисович почав політичний сезон. Судячи з старту, починається йому важко. Інакше як пояснити, чому потрібно було рвати з відео чотирирічної давності окрему фразу і кидатися з нею в політичну атаку», — запитав Арестович.

Він пояснив, що його слова начебто вирвали з контексту, мовляв у ролику говорив про «розкачування емоційної ситуації» за рахунок меседжів «наші хлопці гинуть дарма».

Арестович нагадав, що не був у 2017 році посадовою особою та на правах людини, яка багато часу проводила в АТО, «висловився досить емоційно».