Bihus.Info: Міносвіти відправило дисертацію нардепа Киви на поглиблене вивчення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство освіти та науки відправило кандидатську дисертацію нардепа від «Опозиційної платформи — За життя» Іллі Киви на поглиблене вивчення.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Таке рішення прийняла експертна рада міністерства на засіданні 14 вересня. Рада також запрошувала народного депутата на це засідання, де мала розглядатися його дисертація. Однак Ілля Кива не прийшов.

«Експертна рада прийняла рішення відправити цю роботу на поглиблене вивчення в декілька наукових закладів», — повідомив Bihus.Info один із членів експертної комісії після завершення засідання.

Інший представник комісії зазначив, що до дисертації Киви «є серйозні зауваження». Вивчати роботу нардепа експертна рада почала ще на засіданні 15 червня.

На цьому ж засіданні експертна рада розглядала докторську дисертацію Ірини Жукової — офіційної опонентки Іллі Киви на захисті його кандидатської дисертації. З матеріалів Bihus.Info випливає, що Ірина Жукова могла брати участь у фальсифікації документів до дисертації нардепа на сайті МАУП.

  • 26 квітня стало відомо, що Кива захистив кандидатську дисертацію і тепер може отримати науковий ступінь — кандидат наук з державного управління. Захист проходив в Інституті підготовки кадрів Державної служби зайнятості, члени комісії проголосували одностайно (13 — за). Під час захисту троє невідомих чоловіків блокували вхід в аудиторію, а сам Кива хамив журналістам.
  • Журналісти Bihus.Info випустили відео, в якому розібрали дисертацію Киви. У ній багато неточностей, немає конкретики, плутанина у джерелах, підроблені документи тощо.
  • Пізніше в атестаційній колегії Міністерства освіти і науки, яка присуджує науковий ступінь, заявили, що дисертацію Киви можуть направити на повторне рецензування.
  • Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що відомство не отримало жодної скарги про порушення в дисертації Киви.