Мої слова перекрутили: український гімнаст Верняєв пояснив свої погрози змінити громадянство

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Олімпійський чемпіон, гімнаст Олег Верняєв заявив, що журналісти перекрутили його слова про те, що він пригрозив змінити спортивне громадянство.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Як завжди, з моїх слів донесли не всю інформацію, яку я казав, тому зараз у декількох реченнях висловлю свою думку. По-перше, я народився в Україні, у моєму рідному місті Донецьку, і на Олімпійських іграх в Ріо 2016 року я підіймав стяг своєї країни. Я не збираюсь шантажувати когось своїм переходом до іншої держави та навіть не думав над цим, тим паче з моєю ситуацією з відстороненням», — підкреслив спортсмен.

Він зазначив, що лише висвітлював події у збірній, але його слова «виставили з ганебної сторони». Верняєв також поскаржився, що журналісти не передали його слова про те, як за підтримки президента та міністерства розвивається спорт — було придбано спеціальний дорогий килим, як на Олімпіаді, а також будується новий зал для спортивної гімнастики на базі в Конча-Заспі.

«Я сподіваюся, що моя ситуація з дискваліфікацією вирішиться, і я зможу повернутись у тренувальний зал і пліч-о-пліч із нашим тренерським штабом та молодими, перспективним хлопцями у збірній підготуватись до Олімпійських ігор у Парижі 2024, повернувши ті традиції у спортивній гімнастиці, коли ми жодного разу не поверталися з Олімпійських ігор без медалей», — заявив Верняєв.

  • Гімнаст Олег Верняєв пригрозив змінити громадянство, якщо йому не забезпечать усі необхідні умови для підготовки до наступної Олімпіади.
  • У січні стало відомо, що українського гімнаста й олімпійського чемпіона Олега Верняєва відсторонили від міжнародних змагань. Тоді ані Федерація, ані сам спортсмен не могли пояснити причину. У Міжнародній федерації гімнастики зазначили, що відсторонення триватиме до закінчення певної процедури.
  • Олег Верняєв — український чемпіон зі спортивної гімнастики й олімпійський призер. У 2014 році він став чемпіоном світу з гімнастики на паралельних брусах, а в інші роки здобував срібло та бронзу. На Олімпіаді-2016 здобув золоту медаль на паралельних брусах і срібну в абсолютній першості. Також отримав низку золотих, срібних і бронзових медалей на Чемпіонаті Європи та Європейських іграх.