Українського гімнаста Верняєва відсторонили від міжнародних змагань. У федерації поки не називають причини

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Українського гімнаста Верняєва відсторонили від міжнародних змагань. У федерації поки не називають причини

Віталій Білокрил / УНІАН

Українського гімнаста та олімпійського чемпіона Олега Верняєва відсторонили від міжнародних змагань з поки невідомих причин.

Цю інформацію підтвердили у Міжнародній федерації гімнастики виданню NBC.

Там зазначили, що відсторонення триватиме «до кінця процедури, яка наразі триває». Що за процедура — у федерації називати відмовилися.

Верняєва на початку грудня раптово не виявилося у складі української збірної з гімнастики на Чемпіонаті Європи. Тоді головний тренер команди пояснював це тим, що у спортсмена є мікротравми, а також йому потрібно захистити дисертацію.

Водночас на сайті Міжнародної федерації гімнастики статус Верняєва було змінено з «активний» на «відсторонений». Ані Верняєв, ані Українська федерація гімнастики ситуацію не коментують. Лише тренер Геннадій Сартинський у коментарі виданню «Трибуна» припустив, що може йтися про допінг.

«Сказали, поки нічого не говорити. Коли буде рішення, тоді можна буде щось сказати. Можливо, йдеться про допінг, але поки нічого не розповідаємо. Це поки закрита інформація. Чим зараз займається Олег? Поки нічим», — підкреслив він.

  • Олег Верняєв — український чемпіон зі спортивної гімнастики та олімпійський призер. У 2014 році він став чемпіоном світу з гімнастики на паралельних брусах, а в інші роки здобував срібло та бронзу. На Олімпіаді-2016 здобув золоту медаль на паралельних брусах та срібну в абсолютній першості. Також отримував низку золотих, срібних та бронзових медалей на Чемпіонаті Європи та Європейських іграх.