У Китаї виявили джерело одного зі спалахів коронавірусу — це чоловік, який отримав 9 негативних тестів на COVID-19

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Китаї виявили джерело нового спалаху у провінції Фуцзянь на південно-східному узбережжі Китаю, де коронавірусом заразилися понад 60 людей.

Про це пише CNN.

Ним виявився чоловік, який відбув 21 день обовʼязкового карантину після повернення до Китаю із-за кордону. Чоловік 4 серпня прибув у Сямінь, великий прибережний центр провінції Фуцзянь, де пройшов 14-денний карантин в готелі. За даними уряду, він провів ще 7 днів на карантині в зазначеному владою місці в місті Сянью, перш ніж повернутися додому для ще одного тижня спостереження за станом здоровʼя.

При цьому протягом трьох тижнів самоізоляції чоловік 9 разів отримував негативний результат тесту на COVID-19, перш ніж отримав позитивний результат у пʼятницю — через 37 днів після вʼїзду до Китаю.

Хоча в Китаї діють одні з найсуворіших протикоронавірусних правил, видання звернуло увагу, що багато хто у звʼязку з цим випадком поставив під сумнів ефективність таких методів. У Путяні (місто-округ провінції Фуцзянь) влада наказала 2,9 мільйона жителям не залишати місто без крайньої потреби. Ті, у кого є законні причини для відʼїзду, повинні отримати негативний тест на коронавірус протягом останніх 48 годин. Кінотеатри, тренажерні зали, бари та бібліотеки, дитячі садки, а також початкові та середні школи будуть закриті — їм наказано проводити заняття в режимі онлайн.

  • У кінці серпня Китай вперше офіційно попросив Всесвітню організацію охорони здоровʼя провести розслідування щодо можливого походження коронавірусу з біолабораторії армії США Форт-Детрік і Університету Північної Кароліни. Китайці стверджують, що коронавірус створили в місті Фредерік, а потім стався витік.
  • Перед цим Китай відмовився брати участь в запропонованому ВООЗ другому етапі розслідування походження COVID-19. Пекін вважає, що формулювання плану розслідування ВООЗ «ігнорує здоровий глузд і кидає виклик науці».