У Бюро економічної безпеки сформували Раду громадського контролю. Вона допомагатиме набирати персонал

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Бюро економічної безпеки завершилося голосування за кандидатів до Ради громадського контролю. Туди потрапили 15 людей, які набрали найбільшу кількість голосів.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила нардеп Ольга Василевська-Смаглюк, яка була одним з авторів законопроєкту про БЕБ.

Перші три місця посіли кандидати, яких підтримувала партія «Демократична сокира»: Тарас Котов, Євгеній Романюк і Андрій Ткаченко. Вони отримали понад 20 тисяч голосів кожен.

Також до складу РГК увійшли Михайло Лавровський, Катерина Глазкова, Андрій Єрашов, Андрій Морозовський, Дарія Марчак, Тетяна Тищук, Денис Жело, Станіслав Бондаренко, Назар Первак, Ганна Майборода, Сергій Кіцул та Яків Воронін.

Склад першої РГК візьме участь у підборі співробітників для новоствореного Бюро економічної безпеки.

  • Верховна Рада 28 січня 2021 року ухвалила закон «Про Бюро економічної безпеки України». Його діяльність координуватиме Кабінет міністрів. Тому в Україні ліквідують податкову міліцію, економічні підрозділи СБУ та Нацполіції — замість них буде БЕБ. Новий орган має почати роботу 25 вересня. ДФС припинить своє існування наступного дня.
  • У новому відомстві працюватимуть 4 тисячі людей, його директора обрали на відкритому конкурсі. На конкурс заявки подали 59 учасників, допустили до участі 48 кандидатів. За підсумками електронного тестування на наступний етап — співбесіду — пройшли 12 кандидатів. Конкурс виграв очільник Державної фіскальної служби Вадим Мельник, 20 серпня його призначили на посаду голови БЕБ.