Twitter анонсувала нову функцію, що дозволяє обліковим записам маркувати себе як «хороших ботів»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Соціальна мережа Twitter анонсувала нову функцію, що дозволяє обліковим записам ідентифікувати себе як «хороших ботів», додаючи відповідний ярлик у свій профіль.

Про це повідомляє BBC.

Компанія наводить кілька прикладів «хороших ботів»: наприклад, облікові записи, які діляться оновленнями щодо вакцинації, інформацією про сейсмічну активність або матеріалами з державних музеїв.

Цю функцію запускають для невеликого числа облікових записів, для всіх ця функція має зʼявитись до кінця року. Додання ярлика не є обовʼязковим.

Twitter провела попередній перегляд системи у травні, намагаючись дати людям більше інформації, як відрізнити автоматизовані облікові записи від ботів. Компанія вважає, що ярлики підвищать легітимність таких акаунтів і зміцнять довіру та прозорість серед їхньої аудиторії.

Боти часто асоціюються з дезінформацією на платформах соціальних мереж і викликають серйозний головний біль для компанії. За останні роки Twitter видалила десятки мільйонів облікових записів через підозри у спамі. Однак компанія вважає, що деякі боти позитивно впливають на платформу та її користувачів.