Депутати з обʼєднання «Справедливість» обрали своє керівництво. Група заявила про від’єднання від «Голосу»

Автори:
Олег Панфілович, Оксана Коваленко
Дата:

11 народних депутатів з фракції «Голос», які створили обʼєднання «Справедливість», обрали його керівництво. Воно представлятиме їхню позицію у Верховній Раді.

Про це повідомляє пресслужба обʼєднання.

Головою обʼєднання обрали Олександру Устінову, заступницею — Юлію Клименко. Зазначається, що керівництво обʼєднання змінюватиметься на основі ротації. Відповідний лист вже надіслали керівництву Верховної Ради, а також керівникам депутатських фракцій та груп.

«Зважаючи на те, що номінальний «голова» фракції не представляє позицію більшості представників фракції та видає власну позицію за позицію більшості депутатів, більшість депутатів фракції обрали своїх легітимних представників», — прокоментував таке рішення нардеп Ярослав Юрчишин.

Голова обʼєднання Олександра Устінова пообіцяла, що пріоритетами депутатів залишатимуться реформа правоохоронних органів, боротьба з корупцією, розвиток громад, а також захист проукраїнського та європейського руху країни, територіальної цілісності та мови від проросійських сил у парламенті.

  • 16 червня нардепи «Голосу» Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталія Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараськін та Ярослав Юрчишин створили окреме обʼєднання «Справедливість» і оголосили недовіру керівництву партії. У «Голосі» створення депутатської групи назвали незаконним.