Партія «Голос» назвала незаконним створення депутатської групи всередині своєї фракції

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Партія «Голос» назвала незаконним створення депутатської групи всередині своєї фракції

Бобирєва Анна / «Бабель»

Партія «Голос» назвала незаконним створення депутатської групи «Справедливість» у рамках своєї парламентської фракції. Про це йдеться у заяві політсили.

«Голос» зазначив, що, відповідно до закону, депутати можуть вийти з фракції і тільки позафракційні депутати мають право створювати депутатські групи. А створення груп у складі фракції прямо суперечить статтям 58 — 60 закону «Про Регламент Верховної Ради України».

У партії наголошують, що поважають колег в їхньому бажанні мати альтернативну точку зору, але вона не може порушувати закон.

«Ми глибоко переконані, що всі питання внутрішнього партійного життя будь-якої партії, в тому числі партії «Голос», мають вирішуватись відповідно до правил та процедур партії. Для цього існують органи управління, такі як зʼїзд та Політична рада. Сьогодні Політична рада партії «Голос» розгляне заяву частини фракції «Голос» у Верховній Раді та дасть їй оцінку», — додали у політсилі.

Нагадаємо, що 16 червня у Раді 10 депутатів «Голосу», які стоять в опозиції до керівництва політсили, оголосили про створення групи «Справедливість». Голів партії та фракції вони звинуватили у кулуарних «договорняках».

  • У партії «Голос» стався розкол. На початку року десять депутатів перейшли в опозицію до керівництва партії та заявили про узурпацію влади головою «Голосу» Кірою Рудик. Тоді керівник парламентської фракції партії Ярослав Железняк натякав, що невдоволені можуть вийти з партії.