КНДР відмовилася від поставки китайських вакцин від коронавірусу CoronaVac

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Північна Корея відмовилася від поставки китайських вакцин від коронавірусу CoronaVac від міжнародної ініціативи COVAX.

Про це пише The Wall Street Journal.

COVAX планувала передати КНДР близько 3 мільйонів доз вакцин, але там відмовилися її прийняти. У Північній Кореї порадили направити ці вакцини тим країнам, які більше постраждали від коронавірусу.

У Південній Кореї раніше зазначили, що в липні КНДР теж відмовилася приймати вакцини від коронавірусу — цього разу від компанії AstraZeneca. Тут у Північній Кореї послалися на страх виникнення побічних ефектів.

Північна Корея не раз заявляла, що у країні коронавірусу немає. Однак у липні 2020 року Кім Чен Ин заявив про перший випадок підозри на COVID-19 і скликав екстрене засідання політбюро Трудової партії. Станом на 30 червня 2021 року країна жодного разу не відзвітувала ВООЗ про жоден випадок зараження або смерті від коронавірусу.

У січні 2020 року КНДР закрила наземні, морські і повітряні кордони, а також ввела серйозні обмеження на пересування всередині країни. Хоч країна і має доступ до вакцин через механізм ВООЗ COVAX, проте влада не дозволила вʼїзд іноземним гуманітарним працівникам і медичним експертам для доставки препаратів.