«Пообіцяв мені, що він буде». Зеленський анонсував візит міністра оборони США до України

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Восени Україну відвідає міністр оборони США Ллойд Остін.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на презентації програми трансформації України в музеї-садибі Джорджа Вашингтона, повідомляє УНН.

«Ми очікуємо на міністра Остіна в Києві з візитом. Він пообіцяв мені, що він буде і будуть дві команди працювати восени цього року. Тобто ми не відкладаємо політично кудись — на наступний рік, через рік», — сказав він.

Також Зеленський зазначив, що міністр оборони США і глава Міноборони України підписали «два важливі документи».

«Два документи — там є і про збільшення військової допомоги, і про співробітництво в багатьох безпекових напрямах. Буде розробка цього документу, тому що це напрям. Ця угода буде розписана по деталях», — додав він, уточнивши, що для розробки документів Остін і прилетить до України.

  • Президент України Володимир Зеленський перебуває у США з офіційним візитом. У Вашингтоні в нього запланована перша зустріч із президентом США Джо Байденом. Вона відбудеться в середу, 1 вересня. Зустріч буде як на рівні делегацій, так і тет-а-тет.
  • Сполучені Штати обіцяють до $60 мільйонів військової допомоги Україні.
  • Україна працює над візитом президента США Джо Байдена до Києва. Конкретних домовленостей і дат поки немає, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що «зараз ми до них, а потім вони до нас».