США обіцяють Україні $60 мільйонів військової допомоги

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Сполучені Штати обіцяють до $60 мільйонів військової допомоги Україні напередодні першої зустрічі президентів Джо Байдена та Володимира Зеленського.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на лист адміністрації Байдена до Конгресу.

У листі адміністрація Байдена заявила, що пакет допомоги Україні необхідний через «значне збільшення російської військової активності уздовж її кордону», а також через мінометні обстріли, порушення режиму припинення вогню та інші провокації.

«Зміцнення позицій Росії уздовж українського кордону виявило нестачу можливостей українських збройних сил для захисту від російського вторгнення. Необхідно терміново усунути значні прогалини в потенціалі України, щоб посилити стримування в світлі нинішньої російської загрози», — йдеться у повідомленні.

  • Президент України Володимир Зеленський перебуває у США із офіційним візитом. У Вашингтоні в нього запланована перша зустріч із президентом США Джо Байденом. Вона відбудеться в середу, 1 вересня. Зустріч буде як на рівні делегацій, так і тет-а-тет.
  • Україна із США вже підписали два документи. Один — про будівництво енергоблоків Хмельницької АЕС, другий — це рамкова угоду про співпрацю в оборонній сфері.