Літаки Зеленського та президента Румунії не змогли сісти в Кишеневі через туман. У Молдові відклали святкову програму

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Літак президента України Володимира Зеленського, який прямував до Кишинева, не зміг сісти в столиці Молдови через сильний туман.

Про це повідомили у пресслужбі адміністрації президента Молдови.

Як зазначається, також не зміг приземлитися літак президента Румунії Клауса Йоханніса.

У зв’язку з цим програму святкових заходів до 30-річчя незалежності Молдови відклали на одну годину.

За даними видання «Думська», президентський Airbus A319 приземлився в аеропорту Одеси. Згодом він дозаправився і вилетів до Молдови, де аеропорт «Кишинів» вже приймає літаки.

Як повідомили в Офісі президента України, о 12:25 Зеленський приземлився в Кишиневі, де в нього заплановані двосторонні переговори з президентом Молдови та зустріч із очільниками іноземних делегацій.

  • 17 травня 2021 року Україна, Молдова і Грузія заснували новий формат співпраці під назвою «Асоційоване тріо» для спільної євроінтеграції та майбутнього вступу в ЄС. Євросоюз підтримав ініціативу і пообіцяв підтримку.
  • 23 серпня у Києві відбувся саміт «Кримської платформи», президентка Молдови Майя Санду також взяла участь у заході. Учасники ухвалили спільну декларацію, в якій підтвердили підтримку територіальної цілісності України, засудили тимчасову окупацію Криму, мілітаризацію півострова, порушення прав людини і свободи судноплавства в регіоні та закликали Російську Федерацію до конструктивної участі в діяльності платформи.
  • Раніше Україна, Грузія і Молдова підписали меморандум про створення тристоронньої міжвідомчої платформи для обміну досвідом з реінтеграції непідконтрольних територій, які були окуповані силами Росії.