«Увірвалися без мети». ФБР не виявило доказів змови прихильників Трампа під час штурму Капітолія

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Федеральне бюро розслідувань США не виявило вагомих доказів централізованої змови прихильників експрезидента Дональда Трампа під час штурму Капітолія в січні 2021 року.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Бунтівники не мали єдиного плану дій, що робити після проникнення всередину будівлі.

Джерело Reuters, яке близьке до розслідування, повідомило, що ФБР знайшло мізерні докази того, що напад на Капітолій був результатом організованої змови з метою скасувати результати президентських виборів.

Слідчі ФБР зʼясували, що групи протестувальників, зокрема ультраправі угруповання, прагнули увірватися в Капітолій, але не мали чіткої кінцевої мети таких дій.

«Є всього пʼять відсотків цих груп були більш-менш організовані», — уточнив співрозмовник агентства.

  • Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні сталися заворушення. У той день Конгрес зібрався, щоб затвердити перемогу на виборах президента Джо Байдена. Тоді Дональд Трамп опублікував відео, в якому вкотре заявив, що у нього вкрали вибори, але знову не надав жодних доказів. Після цього його прихильники пішли штурмувати будівлю Капітолія, де засідає Конгрес. Унаслідок інциденту загинули пʼятеро людей, зокрема один працівник поліції. Обраний президент Байден назвав цей штурм заколотом.