Бойовики обстріляли з мінометів та протитанкових гранатометів Золоте-4. Поранена мирна мешканка

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У селищі Золоте-4, що у Луганській області, унаслідок обстрілу бойовиками позицій українських військових поранена місцева жителька.

Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, ввечері 17 серпня зі сторони Золотого-5, яке розташоване на непідконтрольній території, бойовики обстріляли позиції ВСУ та населені пункти з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також станкових протитанкових гранатометів.

Унаслідок цього жителька Золотого-4, 1973 року народження (живе на вулиці Перша Вільна) отримала мінно-вибухову травму, множинні уламкові поранення лівого передпліччя, плечового та колінного суглобів, лівої стопи.

Наразі її госпіталізували до лікарні в Лисичанську.

Окрім цього, Гайдай уточнив, що український військовий, який був госпіталізований 17 серпня, був поранений під час обстрілу позицій ЗСУ в Причепилівці.

  • 16 серпня в районі проведення Операції обʼєднаних сил збройні формування Російської Федерації пʼять разів порушили режим припинення вогню. Унаслідок обстрілів один військовий загинув.
  • Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року — після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».
  • Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набула чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й зараз, попри численні порушення її з боку російських гібридних сил.