Міносвіти назвало фейком інформацію про скасування початку навчального року з 1 вересня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Міносвіти назвало фейком інформацію про скасування початку навчального року з 1 вересня

Pixabay

Міністерство освіти і науки спростувало інформацію в соціальних мережах про те, що початок навчального року з 1 вересня скасовано.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Там нагадали, що нещодавно міністр освіти Сергій Шкарлет наголосив, що за будь-якого рівня епідемічної небезпеки освітній процес триватиме. Якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми (змішана чи дистанційна) та діти продовжуватимуть навчання. Міністерство закликало користуватися лише перевіреними джерелами та слідкувати за новинами, які стосуються освіти, на офіційних сторінках відомства.

  • Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що умовою роботи шкіл під час посиленого карантину стане вакцинація учителів. За його словами, працюватимуть лише ті школи, де будуть вакциновані щонайменше 80% учителів.
  • У червні Кабмін продовжив карантин до 31 серпня, але з послабленням обмежень. Вся територія України перебуває в оновленій «зеленій» зоні — масові заходи можна проводити із заповненням залів на 100%.
  • Але у МОЗ уже прогнозують повернення жорсткого карантину та переведення країни в «червону» зону. Там вважають, що це лише питання часу через поширення штаму «Дельта».