На Гаїті внаслідок землетрусу загинули щонайменше 300 людей. Премʼєр оголосив надзвичайний стан на місяць

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На Гаїті внаслідок землетрусу магнітудою 7,2, що сталося 14 серпня, загинули щонайменше 304 людини, понад 1 800 отримали поранення.

Про це повідомляє BBC.

Землетрус повалив і пошкодив будівлі, зокрема церкви та готелі. Премʼєр Аріель Генрі заявив, що завдано «великої шкоди», й оголосив надзвичайний стан на місяць. Зазначимо, що Гаїті досі відновлюється після руйнівного землетрусу 2010 року.

За даними Геологічної служби США, цього разу епіцентр землетрусу був приблизно у 12 км від міста Сен-Луї-дю-Суд. Однак поштовхи відчули також у густонаселеній столиці Порт-о-Пренс (приблизно за 125 км від епіцентру) і в сусідніх країнах.

«Найголовніше — знайти якомога більше тих, хто вижив під завалами. Місцеві лікарні переповнені пораненими», — зазначив премʼєр.

  • На Тайвані 13 липня 2021 року за пʼять годин сталося 30 землетрусів. Місцевий сейсмолог зазначив, що така ситуація є незвичною для регіону — мовляв, землетруси трапляються, але не в такій кількості за достатньо короткий проміжок часу. Тайвань розташований у так званому Тихоокеанському вогняному кільці — зоні високої сейсмічної активності.
  • Наприкінці травня в Демократичній Республіці Конго за добу зафіксували щонайменше 61 землетрус біля одного з найактивніших вулканів у світі — Ньїрагонго.