На Гаїті стався землетрус магнітудою 7,2

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
На Гаїті стався землетрус магнітудою 7,2

Біля узбережжя Гаїті зафіксували землетрус магнітудою 7,2. Магнітуда перевищила показники, зафіксовані під час землетрусів 2010 і 2018 років, коли загинули близько 300 тисяч людей.

Про це повідомляє національна метеорологічна служба США.

Влада інформує, що загинули щонайменше 29 людей, кількість жертв ще може зрости.

«Можу підтвердити, що загиблі є, але скільки саме — поки невідомо. Ми ще збираємо інформацію», — заявив директор служби цивільної оборони Гаїті Джеррі Чандлер.

Землетрус стався на глибині шести миль (близько 9,65 км), а його епіцентр був у восьми кілометрах від міста Пті-Тру-де-Ніппо. За 150 кілометрів звідти розташована густонаселена столиця країни Порт-о-Пренс.

Даних про загрозу цунамі немає.

  • На Тайвані 13 липня 2021 року за пʼять годин сталося 30 землетрусів. Місцевий сейсмолог зазначив, що така ситуація є незвичною для регіону — мовляв, землетруси трапляються, але не в такій кількості за достатньо короткий проміжок часу. Тайвань розташований у так званому Тихоокеанському вогняному кільці — зоні високої сейсмічної активності.
  • Наприкінці травня в Демократичній Республіці Конго за добу зафіксували щонайменше 61 землетрус біля одного з найактивніших вулканів у світі — Ньїрагонго.
  • У березні в Ісландії за один тиждень сталося близько 17 тисяч підземних поштовхів.