Ангела Меркель приїде до України 22 серпня

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель має намір відвідати Україну з візитом 22 серпня. Серед тем переговорів, зокрема, безпека та двосторонні відносини.

Про це 9 серпня повідомив прессекретар президента України Сергій Никифоров.

Зазначимо, що на 24 серпня запланований перший саміт «Кримської платформи», участь у ньому візьмуть щонайменше 33 країни. Чи буде на ньому Меркель — поки невідомо.

12 липня президент України Володимир Зеленський у Берліні особисто зустрівся з Меркель. На переговорах президент наполягав на гарантіях газопостачання для окупованого Донбасу після запуску «Північного потоку — 2».

  • 21 липня США досягли домовленості з Німеччиною щодо «Північного потоку — 2». Передбачається, що Берлін буде домагатися від Росії продовження транзиту газу через Україну на 10 років. Також у Німеччині зобов’язалися вживати заходів у разі, якщо Росія почне використовувати газ як спосіб тиску на Україну. Окремим пунктом також вказана масштабна фінансова допомога Україні для модернізації української ГТС.
  • Україна та Польща будуть разом працювати над протидією запуску російського газопроводу: будівництво труби створило політичну кризу, кризу в сфері безпеки і кризу довіри в Європі. Це несе в собі додаткові політичні, військові та енергетичні загрози для України і Центральної Європи.