Греція через лісові пожежі продовжує евакуацію туристів з-під Афін і з острова Евбея

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Греції з міст поблизу Афін, а також з острова Евбея евакуювали тисячі туристів і місцевих жителів через лісові пожежі, які вже вийшли з-під контролю.

Про це повідомляє BBC.

Сильний вітер і високі температури ускладнюють боротьбу з пожежами, унаслідок яких загинули щонайменше дві людини, зокрема пожежний.

Загалом у країні фіксують 150 пожеж, шість районів перевели в режим підвищеної готовності. Найсильніші пожежі, які провокуються вітри, спостерігаються на північ від Афін. Очікується, що пожежі продовжаться і поширюватимуться, попри падіння температури до +35 °C з +40 °C раніше цього тижня.

Пожежі також вирують на сусідньому острові Евбея і в районах, близьких до древньої Олімпії. Сотні жителів і туристів вже евакуювали з острова на поромах і рибальських човнах.

Цього літа Греція, як і багато інших країн Європи, бореться з екстремальними погодними умовами. Премʼєр-міністр Кіріакос Міцотакіс сказав, що пожежі показали «реальність зміни клімату». Країні допомагають впоратись із пожежами рятувальники з Британії, Франції, США та України.