Бойовики обстріляли місто Красногорівка і поранили цивільного

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Уранці 5 липня бойовики обстріляли Красногорівку Покровського району Донецької області, одного цивільного чоловіка поранено.

Про це повідомили голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко і пресцентр Міністерства внутрішніх справ.

Бойовики влучили в житлову багатоповерхівку на вулиці Східній, пошкодили квартиру та поранили місцевого мешканця 1965 року народження. Чоловік наразі перебуває у лікарні Курахового, а поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про порушення законів і звичаїв війни. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

  • Понад рік тому, 27 липня 2020 року, на Донбасі почалося чергове перемирʼя. За цей час загинули 45 українських військових, 163 дістали поранень. Окрім цього, бойовики 1 995 разів обстрілювали Збройні сили України. Українська делегація наголошує, що це майже втричі менше обстрілів, ніж у період з липня 2019 до липня 2020 року: тоді було 88 загиблих, 494 поранених і 4 257 обстрілів.
  • 27 липня 2021 року президент звільнив Руслана Хомчака з посади головнокомандувача Збройних сил України (він обіймав цю посаду понад два роки — з 21 травня 2019 року). На його місце призначили командувача оперативного командування «Північ» Валерія Залужного.