Підозрюваного в хабарництві голову Харківської облради виключили з фракції «Слуга народу»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Очільника Харківської обласної ради Артура Товмасяна, якому НАБУ оголосило підозру в хабарництві, виключили з фракції «Слуга народу».

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА, депутат облради від «Слуги народу» Роман Семенуха, пише Інтерфакс-Україна.

«Через півтори години після того, як стало відомо, що йому оголошено про підозру, було зібрано позачергове засідання фракції, і Товмасяна виключили. Рішення було ухвалено одноголосно», — заявив він.

За словами Семенухи, на засіданні Товмасян був відсутній.

«Його самого не було. Були майже всі, за винятком двох-трьох депутатів. Товмасян подав письмову заяву про призупинення членства у фракції, але ми її не розглядали, оскільки вже ухвалили рішення про виключення. Просто взяли до відома», — додав заступник голови ОДА.

Також Семенуха розповів, що запропонував звернутися до депутатів з інших фракцій та зібрати позачергову сесію облради. Колеги підтримали його ініціативу.

«Було ухвалено рішення, що в разі розгляду на позачерговій сесії питання про нового керівника облради ми будемо пропонувати на цю посаду Олександра Попова», — зауважив він.

  • 22 липня правоохоронці провели обшуки в Харківській облраді. Тоді джерело Depo.Харків у правоохоронних органах повідомляло про обшуки в кабінетах голови облради Артура Товмасяна та його заступника Андрія Малиша.
  • У той день заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката викрили на хабарі в 1 мільйон 50 тисяч гривень. Вони вимагали кошти від директора комунального підприємства за те, аби той залишився на посаді. ВАКС посадив Малиша на два місяці до СІЗО.
  • 4 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило Артуру Товмасяну підозру в хабарництві. Суд вирішує питання про обрання йому запобіжного заходу.