Нью-Йорк стане першим містом у США, яке пускатиме у ресторани тільки вакцинованих

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У США у місті Нью-Йорк з 13 серпня до комерційних приміщень (ресторани, спортзали, кінотеатри) можна буде потрапити лише предʼявивши посвідку про вакцинацію.

Про це 3 серпня заявив мер міста Білл де Блазіо, повідомляє «Голос Америки».

Відтак Нью-Йорк стане першим американським містом, яке запровадить вимогу вакцинації для відвідувачів ресторанів, спортклубів, кінотеатрів та місць розваг. Програма називається Key to NYC Pass, вона набуде чинності 13 вересня. Тоді ж місцева влада почне перевіряти, як дотримуються вимог програми.

«Хочете насолоджуватись усім чудовим, що дає Нью-Йорк цього літа? Зробіть вакцинацію. Якщо ви не вакцинувались, на жаль, ви не зможете брати участь у багатьох подіях. Час людям зрозуміти, що вакцинація є необхідною для гарного, повноцінного та здорового життя», — сказав де Блазіо, звертаючись до преси.

Дані мерії свідчать, що наразі 66% дорослих мешканців Нью-Йорка пройшли повний курс вакцинації, а понад 70% отримали щонайменше одне щеплення.

Зазначимо, що у США як стимул до вакцинації людям платять по $100 після щеплення. Зараз ця ініціатива чинна у декількох штатах (Нью-Мексико, Нью-Йорк, Огайо і Колорадо), однак президент Байден закликав зробити так по всій країні, гроші на це є.

  • У США вирішили повернути обов’язковий масковий режим для вакцинованих осіб. Ідеться про практично дві третини території США — здебільшого штати на півдні та заході країни.
  • 14 грудня 2020 року у США стартувала вакцинація. Першу дозу вакцини від Pfizer-BioNTech ввели медсестрі з Нью-Йорка. США утримують першість за кількістю інфікованих і померлих за час пандемії. Коронавірус убив більше американців, ніж Друга світова війна.