Офіс президента: Зеленський тримає на контролі розслідування вбивства білоруса Шишова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський стежить за ходом розслідування вбивства громадянина Білорусі, голови громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталія Шишова в Києві.

Про це на брифінгу повідомив речник глави держави Сергій Никифоров, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми ретельно стежимо за висновками поліції, президент, звичайно ж, тримає цю справу на контролі», — повідомив Никифоров.

У вівторок, 3 серпня, близько 8 години ранку на території лісопаркової зони в Святошинському районі столиці знайшли повішеним 26-річного громадянина Білорусі Віталія Шишова. Він не повернувся з пробіжки, на яку вийшов 2 серпня. Київська прокуратура кваліфікувала справу як умисне вбивство.

«Білоруський дім в Україні» — спільнота, створена для взаємодопомоги білорусам, які змушені були залишити країну через режим Олександра Лукашенка. Шишов займався тим, що верифікував перебіжчиків з Білорусі: хто справді тікає від режиму Олександра Лукашенка, а хто — агент білоруського КДБ.

  • Національна поліція 3 серпня провела брифінг у звʼязку з вбивством Віталія Шишова. На ньому силовики спростували заяву «Білоруського дому» про те, що за загиблим стежили і про це повідомляли в поліцію.