Нацполіція: Загиблий білорус Шишов не звертався до правоохоронців через можливе стеження

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Національна поліція 3 серпня провела брифінг у звʼязку з убивством у Києві голови «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова. На ньому силовики спростували заяву «Дому» про те, що за загиблим стежили і про це повідомляли в поліцію.

На тілі загиблого зафіксували садна, здерту шкіру на носі, на лівому коліні та грудях, також є невелика потертість на верхній частині лівої губи — «це характерне для разового падіння». Щодо повідомлень про те, що Шишов звертався до поліції через можливе стеження, силовики заперечили та заявили, що від нього не надходили такі звернення ні минулого, ні цього року.

Правоохоронці розглядають умисне вбивство з імітацією самогубства або самогубство. Можливо, під час розслідування зʼявляться інші версії. Зараз слідчі вивчають спосіб життя загиблого та його громадську діяльність.

«Щодо пенька. Відстань від зашморгу до землі 3 метри 8 см. Висота першого пенька 60 см, другого — 50, поруч є такий же пеньок. Зріст Віталія — 1,85 см. Подробиці будуть після проведення всіх необхідних експертиз», — зазначив голова Національної поліції Ігор Клименко.

  • У вівторок, 3 серпня, близько 8-ї години ранку на території лісопаркової зони у Святошинському районі столиці знайшли повішеним 26-річного громадянина Білорусі, голову ГО «Білоруський дім в Україні» Віталія Шишова. Він не повернувся з пробіжки, на яку вийшов 2 серпня. Київська прокуратура кваліфікувала справу як умисне убивство.
  • «Білоруський дім в Україні» — спільнота, створена для взаємодопомоги білорусам, які були змушені виїхати з країни через режим Олександра Лукашенка. Шишов у ній був головою та займався тим, що верифіковував перебіжчиків із Білорусі: хто справді тікає від режиму Олександра Лукашенка, а хто є агентом білоруського КДБ.