Терористична організація «Діти вогню» взяла на себе відповідальність за підпал лісів у Туреччині

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Організація «Діти вогню», яка пов’язана з курдами та вважається терористичною, взяла на себе відповідальність за причетність до лісових пожеж на території Туреччини. Вогонь забрав життя вісьмох людей.

Про це повідомила турецька газета Yeni Şafak, мовляв, «Діти вогню» заявили, що хочуть «поставити турецький режим на коліна вогняним потопом», бо він «не розуміє іншої мови».

Високопосадовці уже кілька днів поспіль розглядають версію підпалу лісів як головну, зокрема, таку думку висловлював Реджеп Таїп Ердоган. Відповідні висновки зробили через те, що в окремих регіонах вогонь поширювався навіть без поривів вітру, що викликало підозру.

Робітнича партія Курдистану, до якої причетні «Діти вогню», вдається до такої тактики ще з 1990-х років, зокрема у 2020 році вони підпалили 400 гектарів лісів в день річниці вислання свого лідера з Сирії.

  • Цю партію створили у 1978 році. З середини 1980-х курди, що живуть на території Туреччини, використовують терористичні акти для боротьби з турецькою владою. Їхня ціль — створити власну незалежну державу. У Туреччині та США вони визнані екстремістською організацією.
  • У турецькій Антальї внаслідок пожеж постраждали 53 людини. Влада розслідує різні версії загоряння. Лісові пожежі спалахнули відразу в чотирьох місцях у Манавгатському районі.
  • Масштабні лісові пожежі у провінціях Мугла й Анталья поступово підбираються до курортних міст. Україна 30 липня надіслала два літаки до Туреччини для допомоги в гасінні пожеж.