У Токіо на тлі Олімпіади різко зросла кількість заражень коронавірусом

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У столиці Японії Токіо останні кілька днів фіксують різке зростання кількості нових заражень коронавірусом. Погіршення епідемічної ситуації спостерігають на тлі проведення у країні Олімпійських ігор.

За добу 28 липня в Токіо виявили 3 865 нових випадків, а днем раніше — 3 177. І таке зростання лікарі фіксують уже третій день поспіль. Загалом у Японії повідомили про понад 10 тисяч нових випадків зараження за добу, що є найбільшим показником для країни.

Головний радник уряду з питань протидії коронавірусу, лікар Шигеру Омі застеріг від перевантаження системи охорони здоровʼя і пояснив, що вакцинація наразі є головним інструментом для стримування пандемії.

За його словами, багато жителів Японії звикли до ситуації з коронавірусом і тому нехтують правилами карантину. Також він визнав, що поширення штаму «Дельта» грає у цій статистиці не останню роль.

А от губернатор Токіо Юріко Коїке зазначила, що збільшення кількості інфікувань коронавірусом не повʼязане з Олімпійськими іграми. Вона наголосила, що молодь повинна вакцинуватися, залишатися вдома та дотримуватися протиепідемічних заходів.

Зі свого боку професор психології Харади Такаюкі зазначила, що багато людей на тлі радісного олімпійського настрою та успіхів японських спортсменів більше не сприймають коронавірус всерйоз.

Нагадаємо, у день відкриття Олімпійських ігор у Токіо пройшли масові протести — люди вимагали скасувати Олімпіаду, «бо вона спровокує нову хвилю хвороби».