Заступник генпрокурора Венедіктової Гюндуз Мамедов йде у відставку

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Заступник генпрокурора Венедіктової Гюндуз Мамедов йде у відставку

Прокуратура АР Крым

Гюндуз Мамедов звільняється з посади заступника генерального прокурора, оскільки «керівництво Офісу генерального прокурора створило для нього складні умови роботи і блокує виконання ним своїх посадових обовʼязків».

Про це заявила юридична компанія «Міллер», яка представляє інтереси Мамедова.

В юркомпанії наголосили, що раніше Мамедова позбавили керування Департаментом щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, і Департаментом захисту інтересів дітей та протидії насильству, достроково припинили доступ до держтаємниці (був чинний до серпня), скоротили посаду заступника генпрокурора та порушили низку дисциплінарних і кримінальних проваджень.

«Законних підстав для звільнення нашого клієнта немає, тому активно використовується дискредитаційна інформаційна кампанія. До кампанії з тиску на незалежного прокурора приєдналася й СБУ, яка використовує інструмент припинення допуску до держтаємниці з метою обмеження виконання ним своїх повноважень», — зазначили юристи.

Також в юркомпанії додали, що «Мамедов – один із прокурорів, який не має за свою професійну кар’єру корупційного шлейфу, а його ефективність, принциповість і незалежність, що закріплена законодавством, є реальними підставами тиску для подальшого звільнення».

«Отже, залишатись на посаді без можливостей виконання своїх повноважень є неприйнятним для нашого клієнта. Саме тому Гюндуз Мамедов після 25 років роботи в органах прокуратури вирішив піти у відставку» — зазначено в повідомленні.