В Австралії відбулися протести проти жорсткого карантину. Поліція застосувала сльозогінний газ та арештувала 60 людей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В австралійських містах відбулись протести проти жорсткого карантину, який запровадили, аби стримати кількість нових хворих. Про це повідомляє BBC.

У Сіднеї на протести вийшли півтори тисячі людей, дещо менше їх було в Мельбурні та Брісбені. Поліція арештувала 57 людей. Співробітники правоохоронних органів зазначили, що акція протесту була ініційована в порушення санітарних норм і правил.

У Сіднеї протестуючі зібралися в парку Вікторія і пройшли маршем по вулицях, вигукуючи антиурядові гасла і заклики уникати вакцинації. Коли колона зупинилася біля міської ратуші, поліцейські попередили, що кожен з учасників акції буде затриманий і оштрафований за порушення санітарних правил. Після попередження протестувальники швидко покинули вулицю. Врешті поліції все одно довелось застосувати сльозогінний газ проти учасників і заарештувати людей.

У Сіднеї останні шість тижнів фіксують зростання кількості нових хворих. За добу 23 липня медики виявили 163 нових випадки зараження, що є найвищим показником у регіоні за весь час пандемії. У місті та навколишніх районах діє жорсткий карантин, жителям заборонено залишати свої будинки без вагомих підстав і віддалятися від місця проживання більш ніж на 10 км.

У Мельбурні та у всьому штаті Вікторія жителям заборонено залишати будинки без поважних причин і віддалятися від них більш ніж на 5 км.

Також, щоб запобігти поширенню небезпечного штаму, влада Австралії оголосила про збільшення кількості вакцинацій. Всіх людей з групи ризику зобовʼязали робити щеплення.

  • За даними департаменту громадського здоровʼя Англії, цей штам у 1,6 разу заразніший, ніж «Альфа», у 2,26 разу частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 разу частіше — до реанімації.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я визнала штам «Дельта» більш заразним, а вперше його виявили в Індії. Цей штам зараз домінує серед хворих у Росії та Європі.